Maandag omstreeks 21u45 werd de brandweer uitgestuurd voor een industriële brand in de Boshoek te Dessel. Een stapelrek met enkele brandbare producten vatte vuur in een loods die onder andere dient als stalling van landbouwvoertuigen. Dankzij een alerte buurman – die de brandhaard ontdekte en met eigen materiaal het vuur te lijf ging – werd zeker erger vermeden. In de getroffen loods bevond zich immers ook een gevulde mazouttank van 2.000 liter. Bij aankomst van de brandweer van Mol (brandweerzone Kempen) was het vuur reeds gedoofd en moest er enkel nog nageblust worden. De brand moet kort maar hevig zijn geweest aangezien er behoorlijk wat rookschade op te meten valt en de elektrische bedrading in de loods grotendeels is weggesmolten.

Verslag en foto’s – © Yves Verhaert – www.112Antwerpen.com

Fotoverslag