De zorgsector zet op zondag 19 maart de deuren open tijdens de Dag van de Zorg. Bij Zorgbedrijf Antwerpen is iedereen welkom op liefst 7 locaties in Antwerpen, Berchem, Borgerhout, Merksem en Wilrijk. Vooral de nieuwbouwprojecten staan dit jaar in de kijker: woonzorgcentrum Sint Anna/Ruytenburg, woonzorgcentrum Gitschotelhof, woonzorgcentrum Sint Bartholomeus, woonzorgcentrum Melgeshof en serviceflats en dienstencentrum Oosterveld.

 Op de Dag van de Zorg nodigt Zorgbedrijf Antwerpen iedereen uit om een kijkje te komen nemen van 10 tot 17 uur op tal van locaties. Enkel voor een bezoek aan de nieuwbouwserviceflats Oosterveld in Wilrijk, moet men vooraf inschrijven.

Sint Bartholomeus in Merksem: officiële opening vernieuwde vleugel

Bij woonzorgcentrum Sint Bartholomeus werd de vleugel aan de Jaak De Boeckstraat volledig vernieuwd en uitgebreid. Ondertussen zijn de werken klaar en genieten de bewoners van hun nieuwe stek in de eenpersoonskamers in het woonzorgcentrum en in de serviceflats. Op de Dag van de Zorg kunnen mensen het bestaande en het nieuwe gebouw bezoeken, een kamer ontdekken en tijdens de officiële opening genieten van een optreden van Gunther Neefs. Radio Minerva zendt de hele namiddag live uit vanuit het woonzorgcentrum. Ook dienstencentrum De Zeelbaan zet de deuren open met rondleidingen in de serviceflats en een optreden van Juul Kabas.

Officiële opening van de nieuwe vleugel in aanwezigheid van Fons Duchateau, voorzitter Zorgbedrijf Antwerpen, met een gastoptreden van Gunther Neefs en aansluitend een meet-and-greet, op zondag 19 maart van 14 tot 16 uur in woonzorgcentrum Sint Bartholomeus, Jaak de Boeckstraat 6, 2170 Merksem.

Oosterveld in Wilrijk: serviceflats voor de eerste keer te bezoeken

In de groene omgeving van het Wilrijkse Middelheimpark kunnen bezoekers de serviceflats Oosterveld ontdekken. De parktoren met 72 flats en het dienstencentrum zullen dit najaar klaar zijn. De serviceflats hebben 1 of 2 slaapkamers en een lichte leefruimte met een terras dat kan worden afgesloten, zodat bewoners langer kunnen genieten van het buitengevoel. Er zijn ook een ingerichte keuken, handige berging en badkamer met alle comfort. De flats zullen te huur en te koop zijn vanaf 27 maart 2017.

Op de Dag van de Zorg kan iedereen een bezoek brengen aan het project en de kijkflat op de tweede verdieping. Om alles vlot te laten verlopen op de werf, moeten geïnteresseerden wel vooraf inschrijven bij de klantendienst van Zorgbedrijf Antwerpen.

Sint Anna/Ruytenburg in Berchem: nieuwbouw en bestaand woonzorgcentrum

De bewoners hebben al hun intrek genomen in de nieuwbouw bij woonzorgcentrum Sint Anna/Ruytenburg in Berchem. Ze wonen er in leefgroepen van een tiental personen met een gezellige leefkamer en elk een comfortabele eenpersoonkamer met badkamer. Iedere afdeling in de nieuwbouw is genoemd naar een Europese stad. Iedereen is welkom om zijn reisherinneringen delen met bewoners en bezoekers door een souvenir mee te brengen.

Ook kunnen mensen op 19 maart een huiskamer en kamer bezoeken in de nieuwbouw en een kamer in het bestaande gebouw. Op vrijdag 17 maart krijgen Radio1-luisteraars trouwens al een voorproefje: dan zendt Hautekiet van 9 tot 10 uur live uit vanuit woonzorgcentrum Sint Anna/Ruytenburg.

Gitschotelhof in Borgerhout en Melgeshof in Merksem: nieuwbouw-woonzorgcentra

Ook in Borgerhout en Merksem bouwt Zorgbedrijf Antwerpen aan het comfort van senioren. Bij woonzorgcentra Gitschotelhof en Melgeshof wordt volop gewerkt aan nieuwe gebouwen. Ook hier zullen bewoners in kleine leefgroepen wonen met elk een eenpersoonskamer met eigen sanitair en alle comfort.

Bezoekers kunnen zowel bij Gitschotelhof als bij Melgeshof een bezoek brengen aan een modelkamer. Bij Melgeshof kunnen ze ook een modelflat bezoeken.

 Fitnesstuin bij woonzorgcentrum Lozanahof en dienstencentrum Van Schoonbeke

Lozanahof en Van Schoonbeke nodigen op de Dag van de Zorg iedereen uit om het woonzorgcentrum en dienstencentrum in het centrum van de stad te bezoeken. In het Vinkenparkje huldigen ze bovendien officieel de fitnesstoestellen in die speciaal zijn aangepast om senioren actief te houden. Alle bewoners en buurtbewoners zijn voortaan welkom om er gebruik van maken.

Officiële opening van de fitnesstuin in het Vinkenpark op zondag 19 maart om 11 uur in aanwezigheid van Fons Duchateau, voorzitter Zorgbedrijf Antwerpen en Samuel Markowitz, Antwerps districtschepen van Sport bij woonzorgcentrum Lozanahof, Van Schoonbekestraat 54, 2018 Antwerpen.

Woonzorgcentrum Bilzenhof en dienstencentrum Seefhoek zetten de deuren open

Nog in het district Antwerpen heten woonzorgcentrum Bilzenhof en dienstencentrum Seefhoek iedereen welkom met rondleidingen, lekker eten en leuke activiteiten.

Ook kandidaat-medewerkers welkom

Zorgbedrijf Antwerpen is voortdurend op zoek naar nieuwe medewerkers. Kandidaat-medewerkers zijn dan ook van harte welkom om op de Dag van de Zorg een bezoekje te brengen aan een van de locaties en hun gegevens achter te laten in de bussen die overal staan. In woonzorgcentrum Sint Bartholomeus is er bovendien een infostand over werken bij Zorgbedrijf Antwerpen.

Dag van de Zorg, zondag 19 maart van 10 tot 17 uur

Iedereen is van harte welkom om een kijkje te nemen achter de schermen. Meer informatie en het programma vinden geïntereseerden op www.zorgbedrijf.antwerpen.be/dagvandezorg.

Inschrijven voor de rondleidingen in dienstencentrum en serviceflats Oosterveld kan bij de klantendienst op het telefoonnummer 03 431 31 31 of via  klantendienst@zorgbedrijf.antwerpen.be.

Archieffoto © Louis Van Looy