Rond 9 uur sloeg het voederbedrijf Danis gelegen langs de Noordkaai in Izegem alarm. Op het dak van een opslagsilo’s was een zware brand uitgebroken. De brandweerpost Roeselare samen met de brandweerpost van Izegem werden opgeroepen richting het bedrijf. Bij aankomst van de eerste brandweerploegen was een zeer felle rookontwikkeling waarneembaar komende van het dak van de silo. Door de hoogte van de silo en de kans op doorslag naar de opslagsilo’s zelf werd besloten meteen op te schalen naar uitslaande industriebrand.Vanuit zowel de brandweerpost Roeselare als de brandweerpost van Izegem werden extra manschappen en zwaar materiaal opgeroepen om versterking te bieden. Het groot water transport van de brandweerpost Roeselare werd ingezet om over voldoende bluswater te beschikken. Dankzij de snelle inzet van de brandweer werd doorslag vermeden.

Uiteindelijk bleek een drooginstallatie die ook dienst doet als afzuiginstallatie voor graan die gestationeerd stond op het dak van de silo te branden, de silo zelfs was gevuld met sojabonen. Voor de brandweer was dit een vrij complexe brand om te bestrijden aangezien de drooginstallatie op ruim 50m hoogte stond. Rond 11 uur diezelfde avond was de brand compleet omschreven en onder controle, de brandweer had nog tot diep in de nacht nodig om te volledig te blussen. Wat de oorzaak van de brand is moet verder onderzoek uitwijzen. Door interne noodprocedure werden de nog aanwezige werknemers tijdig geƫvacueerd. Bij de brand vielen geen gewonden. De Noordkaai werd gedurende de interventie volledig afgesloten voor al het verkeer.

[envira-gallery id=”1006″]