Rond 20u deze avond werd de brandweerpost van Roeselare opgeroepen voor een brand langs de Veldstraat in Beitem, deelgemeente van Roeselare. Bij aankomst kon de brandweer een grote rookpluim waarnemen op een veld ver weg van de straat. Via een landbouwweg konden de voertuigen dichter bij de brand komen. De brandweer had behoorlijk wat werk om een bluslijn aan te leggen van de autopomp naar de brand. De tankwagen stond in om alvast tijdens de eerste minuten voldoende bluswater te voorzien aan de autopomp. Ter plaatse werd besloten om de tankwagen van Moorslede op te roepen voor assistentie. Aangezien voldoende bluswater bij de brand te krijgen een probleem bleef werd besloten om de tankwagen van Moorslede te koppelen via een hydrant van de straat, die op zijn beurt voeding gaf aan de tankwagen van Roeselare die op haar beurt de autopomp voedt van voldoende bluswater. Op deze manier was een constante bluswatervoorziening gegarandeerd.

Na een uurtje blussen was de brand onder controle. De brandweer had nog tot in de late avond werk met nablussen. Manueel werd de hoop afval verspreid om de smeulende resten finaal te blussen. De brand is zo goed als zeker aangestoken, vermoedelijk door de eigenaar van het veld. Ter plaatse werden drie verschillende brandhaarden ontdekt. De politie kwam ter plaatse om een pv op te stellen en een verklaring afnemen van de eigenaar. Volgens buurtbewoners was de landbouwer al dagen bezig met afval en hooi in brand te steken. Bij de brand vielen geen gewonden.

 

[envira-gallery id=”1072″]