Deze ochtend werd de brandweerpost van Ardooie opgeroepen voor een binnenbrand in een woning langs de Stationsstraat in het centrum van Ardooie. Automatisch werd de tankwagen van post Roeselare samen de autopomp van post Pittem mee opgeroepen evenals een officier van post Roeselare werd opgeroepen. Aangezien de beller eerst melding maakte dat zich in de woning mogelijks nog mensen bevonden werd de ambulance van  post Roeselare mee opgeroepen. Ter plaatse kon de brandweer rookontwikkeling opmerken vanonder de voordeur. Meteen werd een binnenaval gedaan, de brand was snel onder controle. De brandweer ventileerde de woning. Iedereen had bij aankomst van de brandweer al het pand kunnen verlaten.

De oorzaak van de brand is naar alle waarschijnlijkheid een defecte schakelaar in een schakelkast op het gelijksvloer. Het gebouw heeft lichte rook en waterschade. Na metingen van de brandweer werd het pand vrijgegeven en kon iedereen terug naar huis. Bij de interventie vielen geen gewonden.

[envira-gallery id=”1603″]