In de nacht van zondag op maandag kreeg de brandweerpost Staden een oproep voor een auto die in een gevel van een woning langs de Diksmuidestraat net buiten het centrum van Staden had ingereden. Wanneer de brandweer arriveerde stond de chauffeur al naast zijn voertuig, zo ook de bewoners van het getroffen huis. De wagen had de gevel volledig ingereden, de volledige voorgevel en de binnenmuur waar het voertuig tegen reed zijn ingevallen of verduwd. De brandweer ruimde de brokstukken op en stutte de woning. Met behulp van houten platen werd de woning terug wind en water dicht gemaakt. Bij de botsing werd een houten beschermingspaal ook volledig uit de grond gereden, deze waren  geplaatst juist voor het voorkomen dat voertuig zich in de voorgevel zouden doorboren aangezien in het verleden al meerdere dergelijke ongevallen waren gebeurd langs deze weg. Ook een verkeersbord moest eraan geloven, deze werd door de brandweer verwijderd.

Hoe het ongeval precies is kunnen gebeuren moet verder onderzoek uitwijzen. De bestuurder, een buur van het getroffen huis week naar eigen zeggen af van zijn rijbaan om een botsing met een ander voertuig te vermijden. De bewoners van de hoekwoning kwamen wakker van een doffe klap, ook andere bewoners kwamen naar buiten om een kijkje te nemen. Toen de bewoners naar beneden kwamen zagen ze een stofwolk en overal brokstukken. “De woning werd niet onbewoonbaar verklaard aangezien de stabiliteit van de woning gegarandeerd is, al heeft het gebouw flink wat schade opgelopen. De volledig voordeur moet vervangen worden gelukkig kunnen de bewoners nog via de achterdeur hun woning verlaten.” aldus postoverste van post Westrozebeke. In 2013 reed een vrachtwagen komende van Zarren richting Staden de gehele voorgevel weg van de overburen van de getroffen bewoners.

[envira-gallery id=”2357″]