Rond 18u deze avond werden de brandweerposten Roeselare en Izegem opgeroepen voor een verkeersongeval met geknelden op de Lodewijk  de Raetlaan in Kachtem op de grens tussen Izegem en Roeselare. Tijdens het aanrijden van de brandweerploegen kwam de bevestiging dat één bestuur gekneld zat in zijn voertuig. Bij aankomst van de eerste brandweerploeg werd meteen gestart met de stabilisatie van het voertuig die duidelijk zwaar werd geramd was in de zijflank. Het tweede voertuig samen met de vermoedelijke veroorzaker van het ongeval belande enkele meter verder op een parking van een bedrijf, de chauffeur kon op eigen krachten zijn voertuig verlaten. Ondertussen kwam de ambulance, MUG Izegem en post Izegem ter plaatse.

Post Izegem verzorgde met hun signalisatievoertuig een veilige werkruimte waarop post Roeselare de ontzetting van de bestuurster op zich nam. In overleg met het medische personeel werd besloten de twee zijdeuren en de tussenstijl te verwijderen. De bestuurster was goed aanspreekbaar, verloor niet het bewustzijn en had geen zware uitwendige bloedingen. De brandweer nam voldoende de tijd om het slachtoffer te bevrijden zonder extra letsel te veroorzaken. Na een groot halfuurtje werd de bestuurster bevrijdt en overgebracht naar het AZ Delta ziekenhuis in Roeselare, ze verkeert niet in levensgevaar.

Hoe het ongeval precies is kunnen gebeuren moeten de bevoegde instanties onderzoeken, volgens verschillende getuigen zagen ze de veroorzaker van het ongeval afkomen aan hoge snelheid, ter hoogte van het kruispunt van de Lodewijk de Raetlaan en de N382 ging de bestuurd plots de N382 al spookrijdend op. Het slachtoffer die op de N382 reed en wou indraaien in de Lodewijk de Raetlaan werd daarop verrast en in de zijkant geramd. De precieze oorzaak en omstandigheden van het ongeval en rol van beide chauffeurs moet verder onderzoek uitmaken. Beide voertuigen zijn zwaar beschadigd en total los verklaard. De Lodewijk de Raetlaan werd voor al het verkeer afgesloten, de N382 werd gedeeltelijk afgesloten voor het verkeer.

 [envira-gallery id=”2474″]