Rond 6uur deze avond kreeg de brandweerpost van Roeselare een melding van een brandend voertuig in de Kuipersstraat in Roeselare. Ter plaatse werden de brandweerploegen geconfronteerd met hevige rookontwikkeling komende vanonder de motorkap van een auto die voor een woning geparkeerd stond. Meteen werd gestart met de blusactie. De brand was snel onder controle dankzij de snelle reactie van de brandweer.

De oorzaak van de brand is naar alle waarschijnlijkheid een kortsluiting of een brandstoflek. De eigenaar had pas een maand geleden met de auto naar de garage geweest voor groot onderhoud. De wagen is desondanks de snelle actie van de brandweer total loss verklaard, wel kon de brandweer vermijden dat ander eigendom ook beschadigd raakte door de brand.

De vrouw van de eigenaar merkte bij aankomst bij haar woning al een vreemde brandgeur op in de wagen, niet veel later kwam vanonder de motorkop rook waarop ze in de wagen stapte en de wagen in allerijl van de oprit reed en op straat zette. Volgens de brandweer is dankzij deze actie uitbreiding naar de twee andere voertuigen van het gezin die ook op de oprit stonden en mogelijks overlag op de woning zelf vermeden. Bij de interventie vielen geen gewonden.

[envira-gallery id=”2503″]