Deze ochtend kreeg de brandweerpost Lichtervelde een melding van ladingverlies op de Ringlaan in Lichtervelde. Wanneer de brandweer ter plaatse kwam lag een grote hoeveelheid baggerslib op de rijbaan richting het rondpunt, invoegstrook om naar de Stegelstraat. De signalisatiewagen van brandweerpost Lichtervelde zorgde voor een veilige werkruimte voor de brandweer die met schoppen en borstels de kleine stukjes die voor de cabine van de vrachtwagen zijn gevlogen te verwijderen. Vervolgens werd de rijbaan schoongespoten voor de cabine. Achteraan de oplegger had de brandweer veel meer werk, daar was namelijk een grotere hoeveelheid uit de oplegger gevlogen. Met behulp van een verrijker met een borstel werd de hoeveelheid aan de kant geschoven en de rijbaan schoon geborsteld en schoongespoten door de brandweer.

De oorzaak van het ongeval is te wijten aan een bruusk remmanoeuvre van de chauffeur van de vrachtwagen. Deze moest plots vol in de remmen omdat een auto rechts insloeg in de Stegelstraat richting centrum Lichtervelde. De lading was niet afgedekt waardoor het goedje uit de oplegger viel op de rijbaan en tussen de oplegger en trekker. Zowel de gehuurde trekker als de oplegger liepen schade op. De brandweer had een hele tijd nodig om de rijbaan terug vrij te maken. Wie uiteindelijk zal opdraaien voor de kosten moeten de bevoegde instanties nog uitmaken.

[envira-gallery id=”2882″]