Deze middag kreeg de brandweerpost van Ardooie een oproep voor een verkeersongeval met geknelden langs de Lichterveldestraat in Koolskamp, deelgemeente van Ardooie. Door de locatie van het ongeval werd de signalisatiewagen van post Lichtervelde ook opgeroepen. Bij het ongeval waren zes personen betrokken waardoor naast de ambulance van Lichtervelde en de MUG van Sint-Andriesziekenhuis ook de ambulance van Tielt en Roeselare opgeroepen waren. Bij aankomst van de brandweer lag de bestuurder van de Ford die uit de richting van Lichtervelde kwam op de grond, de inzittenden van het ander voertuig zijn allemaal op eigen krachten uit het voertuig gestapt. Het slachtoffer kreeg ter plaatse de eerste hulp door het medische personeel en werd stabiel afgevoerd naar het AZ Delta in Roeselare. De ambulances van Tielt en Roeselare werden geannuleerd aangezien verder niemand gewond was.

Volgens getuigen stapte de bestuurder van de Ford uit waarna deze meteen op de grond viel, de mede passagier van het aangereden voertuig diende meteen de eerste hulp toe. Vermoedelijk kreeg de bestuurder een beroerte achter het stuur en reed in de bocht rechtdoor tegen de Audi. De rijstrook richting Koolskamp werd even afgesloten voor al het verkeer.

[envira-gallery id=”3093″]