Gisterenochtend rond 9u30 werd de brandweerpost van Meulebeke opgeroepen voor een brand in een bijgebouw van een villa langs de Gaversdreef in Meulebeke. Toen de eerste brandweerploegen toekwamen kon men een grote rookontwikkeling waarnemen komende uit een poolhouse achteraan de villa. Meteen werd een eerste blusactie ondernomen. De brandweerpost van Ingelmunster werd gevraag om assistentie te verlenen met een autopomp en tankwagen. De brand woede in een technische ruimte van het zwembad dat bij het poolhouse gelegen was. De brand was zo hevig dat de vlammen door de houten constructie schoten en doorsloegen naar een aanliggende ruimte. Tijdens de inzet vond de brandweer in de technische ruimte een gasfles, verschillende flessen Chloorstabil ook wel vloeibaar Chloor genoemd en chemische stoffen voor het reinigen van het zwembad. Deze werden door de brandweerploegen meten naar buiten gebracht en op een veilige afstand van het brandend gebouw geplaatst.

Hoe de brand is ontstaan moet verder onderzoek uitwijzen, een defect of kortsluiting in de technische ruimte van het poolhouse behoort tot de mogelijke oorzaken. Het houten gebouw liep heel wat schade op, de brandweer kon verdere uitbreiding naar omliggende woningen vermijden. Tijdens de interventie vielen geen gewonden. De brandweer had enkele uren nodig om de brand volledig te blussen en diende delen van de poolhouse af te breken om smeulbranden te bereiken.

[envira-gallery id=”3084″]