Vannacht rond 01 uur gebeurde er een poging tot een tweede terreuraanslag in het badplaatsje Cambrills iets voorbij Barcelona. Een voertuig met enkele verdachten aan boord wou een politiecontrole ontlopen in de buurt van de jachthaven. In de achtervolging die hierop volgde ging de wagen overkop en gingen de inzittenden op de vlucht.

De terroristen in Cambrils zouden bij een politiecontrole zijn aangehouden en er vervolgens met hun personenauto vandoor gegaan zijn. Ze belandden uiteindelijk op de promenade en reden daar in op een politiewagen en op het publiek. Ze stapten uit en begonnen met messen in te steken op mensen, waarna de politie ze neerschoot.

De terroristen droegen iets wat leek op bomgordels, maar volgens de regionale overheid waren deze nep.  Mogelijk waren de vijf op weg naar een ander doel.

Ondertussen weet men dat er ook nog een derde aanslag werd voorbereid. In Alcanar, 200 kilometer ten zuidwesten van Barcelona, blijkt er gisternacht een explosie te zijn geweest in een huis waar explosieven met gasflessen werden gemaakt. Het huis werd volledig vernietigd. Er viel één dode.