Iets over middernacht werd de brandweerpost van Pittem opgeroepen voor een voertuigbrand langs de Hoogrokesstraat in Egem deelgemeente van Pittem. Tijdens het aanrijden merkte de brandweerploegen al een grote rookpluim. Ter plaatse stond een Mercedes SUV in lichterlaaie, ook de tuinafzetting stond in brand. Meteen werd een eerste blusactie ondernomen. De brandweermannen van de eerste aanval konden waarnemen dat door de intense hitte de ruiten van de poort van de aanpalende loods gesprongen waren en het vuur mogelijk langs deze gebroken ramen naar binnen kon komen. Meteen werd de aanpalende garage geopende waar een andere brandweerploeg verhinderde dat het vuur van buiten naar binnen kon komen. In deze loods stond ook nog een Porsche, deze werd op tijd naar buiten gereden. Na een haf uurtje was het vuur gedoofd en was alles onder controle. De brandweer ventileerde de loods en controleerde met behulp van de warmtebeeldcamera of geen smeulbranden zich hadden genesteld in de loods.

Hou de brand is kunnen ontstaan moet verder onderzoek uitwijzen. Zondagochtend merkte de eigenaar dat vanonder de motorkap wat rook kwam, daarop zetten hij zijn voertuig buiten langs de gevel. ’s Nachts hoorde de man een luide knal maar hij ging ervan uit dat iets in het bedrijf was omgevallen en ging terug slapen. Een politiepatrouille die toevallig passeerde merkte de brandende auto op en verwittigde de hulpdiensten en de eigenaar. De Mercedes is zo goed als verloren ook een deel van de tuinafzetting is vernield door de brand. De gevel van de loods en de grote garagepoort van de loods zijn zwaar beschadigd. Door de snelle inzet van de brand is doorslag naar binnen groten deels vermeden.

[envira-gallery id=”3399″]