Rond 9uur deze ochtend kreeg de brandweerpost van Lichtervelde en Ardooie een melding binnen van een zwaar verkeersongeval met geknelde personen op E403 ter hoogte van het op- en afrittencomplex van Ardooie. Ter plaatse op de E403 trof men een witte bestelwagen met een geplooide opbouw aan en een camion van een takelfirma die van de weg is geraakt en gebotst was tegen de vangrail van de afrit richting Kortrijk. Meteen werd één rijstrook afgesloten, de signalisatiewagen van de brandweerpost Lichtervelde zorgde voor de nodige beveiliging op de E403. De signalisatiewagen van Roeselare werd gevraagd om de oprit richting Kortrijk volledig af te sluiten zodat de brandweerploegen van Ardooie en Lichtervelde een veilig werkgebied kregen om de bestuurder van de vrachtwagen te ontzetten uit zijn benarde situatie. De bestuurd zat uiteindelijk een grote drie kwartier bekneld en werd zwaar gewond overgebracht naar het AZ Delta in Roeselare.

Bij het ongeval raakte naast de aangereden bestelwagen en de camion nog een derde voertuig betrokken. Een bestelwagen probeerde via de pechstrook uit te wijken maar ramde daarbij een paaltje. De twee bestelwagens werden rap getakeld, de brandweer reinigde het wegdek van de E403. Na een uurtje kon de E403 richting Kortrijk terug vrijgegeven worden voor al het verkeer. De takeling van de vrachtwagen duurde nog tot de middag al die tijd was de E403 afgesloten voor al het verkeer.

Hoe het ongeval precies is kunnen gebeuren moet verder onderzoek uitwijzen. Voor het het ongeval gebeurde twee kleine aanrijdingen waardoor een file ontstond. Mogelijks merkte de bestuurder van de vrachtwagen de file te laat op en botste tegen de achterkant van de bestelwagen om vervolgens tegen de vangrail tot stilstand te komen. Pas rond drie uur in de middag waren alle voertuigen getakeld.

[envira-gallery id=”3447″]