Zondagochtend iets voor 5 uur ontstond er aan de Uilenbaan te Wommelgem een bedrijfsbrandbrand. De brand ontstond in het vroegere  “Massive” gebouw waarin zich nu 6 bedrijfsunits zijn ondergebracht.

Bij aankomst van de eerste brandweerwagens was er al reeds uitslaand vuur en een grote rookwolk. Wegens de grootte van de brand werd er meteen extra opgeroepen en werd het tankwagentranspost van de brandweerzone Rand opgestart.

De civiele bescherming werd ook bijgevraagd voor grootwatertransport op te starten vanuit een verderop gelegen vijver water te pompen. Het rampenplan werd opgestart en meetploegen van brandweerzone Rivierenland werden bijgevraagd om de rook op te volgen en metingen uit te voeren , deze metingen waren negatief.  Later kwam ook de Turbolöscher van bedrijfsbrandweer BASF (samenwerking met civiele bescherming) ter plaatse om met de waternevel die de turbine’s opwekken dieper in het gebouw door te kunnen dringen , diep in het gebouw kon men niet blussen vanwege instabiliteit. De brand werd rond 09:00 onder controle gemeld maar er zou nog dagen moeten nageblust worden.   De brandweer kwamen met meer dan 40 voertuigen en meer dan 120 personen ter plaatse , waaronder Brandweerzone Rand , Brandweerzone Rivierenland en Brandweerzone Antwerpen.

Ook politie , gemeente en medische diensten zaten mee in het overleg en de organisatie deze brand snel op te lossen.

Een knap staaltje samenwerking kwam hierboven , oefenen werpt duidelijk zijn vruchten af bij een reëel incident.

 

Tekst + Foto’s : Benjamin Lembrechts