Rond de middag kreeg de brandweerpost van Lichtervelde een oproep voor het opkuisen van de rijbaan na ladingverlies op de Roeselarebaan. Ter plaatse trof de brandweer een hoop spruiten aan die verspreid lagen over ongeveer 100 meter op het drukke rondpunt richting Roeselare. De brandweerpost Lichtervelde beveiligde eerst de plaats van interventie en leidde het verkeer in goeie banen. Aangezien het in eerste instantie niet mogelijk was handmatig de berg spruiten te ruimen werd een Bobcat en enkele werkkrachten van de gemeentedienst van Lichtervelde opgetrommeld om te helpen met de opkuis.

Met behulp van de Bobcat werden de spruiten overgeladen. Voor de aankomst van de brandweer hadden enkele vrachtwagens en auto’s als door de berg spruiten gereden hierdoor bleef na het ruimen een groene glibberige smurrie achter op het wegdek. Dit werd door de brandweer afgespoten. Wie verantwoordelijk is voor het ladingverlies moet verder onderzoek uitwijzen. Volgens ooggetuigen schoten de achterdeuren van een oplegger plots open waardoor kilo’s spruiten op de rijbaan terecht kwamen.