Voor zij die het nog niet kennen; het “Meldkamerspel” is een online spel van Duitse oorsprong dat sinds enige tijd een Nederlandstalige uitvoering heeft, en waarbij je als “dispatcher” kazernes, standplaatsen, politiekantoren en ziekenhuizen beheert, en verschillende middelen moet uitsturen in allerlei situaties.

 

Vermits het spel ook razend populair is in België, en beschikt over een “Belgisch wagenpark” kwam enkele weken geleden een van de Nederlandse ontwikkelaars langs in Antwerpen om een kijkje te nemen hoe het er hier aan toe gaat, en om zich zo een beter idee te kunnen vormen van de situatie alhier. Hij bracht onder andere aan bezoek aan de kazerne Noorderlaan, de Hulpverleningszone Waasland – post Beveren, en ZNA Stuivenberg.

 

Een verslag van beide bezoeken en Nederlandse indrukken kan je hier terugvinden;

www.meldkamerspel.com