De sneeuwval van deze ochtend heeft een zware impact op het verkeer in Antwerpen. Auto’s en vrachtwagens hebben moeite om hellingen op te rijden. De politie raadt aan om gebruik te maken van het openbaar vervoer.

Deze voormiddag kreeg de politie veel meldingen binnen van wagens en vrachtwagens die moeilijk bruggen en tunnels kunnen op- of inrijden. Hierdoor ontstaat er hinder voor het doorgaand verkeer.

Gebruik openbaar vervoer

De politie raadt aan om met dit weer zoveel als mogelijk de auto aan de kant te laten staan en gebruik te maken van het openbaar vervoer. Al nemen trams en bussen ook deel aan het verkeer waardoor daar ook hinder te ondervinden valt. Als het kan, stel je je vertrek beter uit. Onze ploegen melden dat het gevaarlijk glad is. De strooidiensten zijn druk in de weer om de wegen sneeuwvrij te maken.

Ga veilig de weg op

Als je toch de weg op moet, zorg dan zeker dat jouw auto sneeuwvrij is. Let ook op dat de ramen niet aangedampt zijn. Kijk ook na of je auto al voorzien is van winterbanden. Ontsteek zeker de verlichting van de wagen, zodat je zichtbaar bent voor andere weggebruikers.

Zwakke weggebruikers

Woon je aan een voetpad? Dan is het jouw taak om de stoep sneeuwvrij te maken zodat de voetgangers veilig voorbij kunnen. Ben je met de fiets? Ontsteek je verlichting en zorg ervoor dat je ook in de sneeuw goed zichtbaar bent. Let ook op dat je je niet laat verrassen door gladde plekken.

Bron: LPA

Foto: toegestuurd via FB