Deze morgen vond op de post van de Federale Wegpolitie Oost Vlaanderen te Aalter de voorstelling plaats van één van de eerste nieuwe voertuigen voor de Wegpolitie.

 

Het gaat om een Volvo V90 die ook al in Zweden rondrijd bij de collega’s van de Wegpolitie aldaar. In totaal zullen er binnenkort  39 Volvo’s en 27 Audi’s rondrijden verdeeld over de provinciale verkeersposten. De aankoop kadert in de aanbesteding die onlangs gebeurde om het wagenpark van de WPR dringend te vervangen.

 

Het chassis van de wagen is sterker en dynamischer gemaakt, en de remmen en ophanging zijn verbeterd. Het is dus geen standaard wagen die even omgebouwd is, het is wel degelijk een voertuig dat aangepast werd vanuit de fabriek aan het gebruik van de wagen. De wagen beschikt over een benzinemotor met 320PK.

 

De totaalscore voor de V90 was 9.2 op 10, de hoogste score ooit behaald door een politieauto in de Zweedse test. Zij concludeerden dat “het over het algemeen moeilijk is om fouten te vinden”. Mede hierdoor werd dus gekozen voor  een veilige en duurzame wagen, die met de knowhow van de Zweedse collega’s werd aangekocht. Het duurt ongeveer een week om een standaard V90 om te vormen tot een politieauto in de speciale productiefaciliteit van Volvo Cars in Torslanda, Zweden.

 

Verder is de auto volledig uitgerust met alle benodigde gereedschappen en communicatieapparatuur. Het  voorgestelde voertuig beschikt over een daksignalisatiepaneel.

De ombouw en signalisatie gebeurde hier door Arisco en AB Technics.