Het was rond 20u gisterenavond dat bewoners brandgeur opmerkte in hun rijwoning langs de Ieperseweg in Beitem deelgemeente van Roeselare. Toen de bewoner een kijkje ging nemen op het bovenverdiep was deze gevuld met rook. De bewoners besloten hun woning te verlaten en de hulpdiensten te verwittigen.

De brandweerposten van Roeselare en Moorslede waren snel ter plaatse en kon vrij snel de brand lokaliseren. Een afvoerbuis van een kachel die doorliep via de dakconstructie richting de schouw had ter hoogte van de dakspanten de isolatie doen ontbranden. De smeulbrand was vrijwel meteen onder controle. De brandweer controleerde met behulp van de warmtebeeldcamera op mogelijke brandhaardjes. De schade in de woning is zeer beperkte tot de afvoerbuis en deel van de plafondafwerking op het tweede verdiep. Na een halfuurtje keerde de brandweerposten terug naar hun kazerne. De Ieperseweg was tijdens de interventie afgelosten voor al het verkeer.