Zaterdagnamiddag, omstreeks 16.30 uur, wilde een zwangere vrouw (21 uit Hoboken) met een buggy tram 2 opstappen aan halte Jan van de Wouwer op de Antwerpsesteenweg . De vrouw ging achterwaarts de tram op aan de middendeur van het tweede stel en trok de buggy achter zich aan de tram op, wat niet echt wilde lukken. Op dat moment sloten de deuren van het tramstel en vertrok de tram, waarbij haar voet gekneld geraakte tussen de deuren. De jonge vrouw werd enkele meters meegesleurd en viel op het perron. Op het eerste gezicht leken de verwondingen beperkt tot enkele oppervlakkige wonden op haar bovenbeen. Ze werd ter plaatse door de hulpdiensten verzorgd en onder begeleiding van een MUG-team en naar het Middelheimziekenhuis vervoerd. Daar bleek dat haar verwondingen ernstiger waren, en er levensgevaar was.