Rond 21u30 gisterenavond merkten buurtbewoners vlammen op die uit het dak van hun alleenstaande loods. De brand was goed waarneembaar langs de Diksmuidestraat in Staden niet ver van de gemeentegrens met Zarren. De brandweerpost van Staden was snel ter plaatse en begon meteen met de blussing. De brandweerpost Staden kreeg versterking van de ladderwagen van post Roeselare, autopomp van post Westrozebeke en tankwagen van post Hooglede.

De brand was snel onder controle. De schade aan de loods zelf is aanzienlijk, door de snelle inzet van de brandweer kon overslag vermeden worden naar omliggende gebouwen. In de uitgebrande loods stond een BMW oldtimer, ook deze is totaal vernield. Vermoedelijk heeft een defect aan de oldtimer de brand veroorzaakt. De eigenaar van het voertuigen lieten net voor de brand de motor draaien, even later stond de loods in lichterlaaie. Bij de brand vielen geen gewonden.