Tijdens een actie die gericht was tegen gewelddadige diefstal reed een wagen met een gestolen nummerplaat voorbij een slimme camera. Een van de politieploegen die aan de actie deelnamen, kon het voertuig treffen aan de Mechelsesteenweg. Ze bleven het voertuig discreet volgen tot er voldoende bijstand was om de auto veilig en gecontroleerd aan de kant te zetten. In de plaats van de stoppen, gaf de bestuurder plankgas en vluchtte weg. Na een achtervolging door onder meer Kontich, Mortsel en Hove kon de wagen in Lint gestopt worden. Daar kon de politie de weerspannige verdachte overmeesteren. In die schermutseling kreeg een van de inspecteurs een slag in het aangezicht. Hij moest voor controle naar het ziekenhuis. De moeder van de verdachte probeerde de arrestatie van de verdachte te belemmeren en werd ook meegenomen voor verhoor. Tijdens de dolle rit raakte de vluchtende bestuurder ook twee wagens van burgers.