De Federale Gerechtelijke Politie (FGP) van Halle-Vilvoorde voerde vandaag, met bijstand van verschillende politiediensten, 12 huiszoekingen uit in Vlaams-Brabant, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, Waals-Brabant en Bergen. Het onderzoek, dat werd gevoerd in opdracht van het parket Halle-Vilvoorde, richt zich op een criminele organisatie die zich bezighoudt met de export van gestolen voertuigen naar verschillende Afrikaanse landen.

 

De gestolen voertuigen bleken hoofdzakelijk afkomstig van recente diefstallen in België en Frankrijk, maar ook uit Duitsland, Spanje en Nederland. In samenwerking met de Car Crime Unit van de Scheepvaartpolitie te Antwerpen werden sinds november 2017 in totaal 37 gestolen voertuigen onderschept die zich in containers en aanhangwagens bevonden, klaar voor verscheping. Het ging om dure en vrij recente voertuigen, vooral terreinwagens van het merk Toyota.

 

Bij de huiszoekingen op 8 maart 2018 werden 8 verdachten van hun vrijheid beroofd en werden nog eens 5 gestolen voertuigen in beslag genomen. 4 personen werden deze ochtend voorgeleid bij de onderzoeksrechter te Brussel, die zal beslissen over hun eventuele verdere aanhouding.