Iets voor middernacht zag een bestuurder in zijn achteruitkijkspiegel twee auto’s tollen over de rijbaan net voorbij het op- en afrittencomplex van Ardooie. Toen de bestuurder zich aan de kant zette en polshoogte kwam nemen zag hij een auto metersdiep langs de rijbaan liggen op zijn dak. De brandweerposten van Roeselare en Ardooie snelden onmiddellijk ter plaatse. In het voertuig zaten twee personen ondersteboven in hun voertuig die niet op eigen krachten hun voertuig kon verlaten.

Met behulp van de brandweer werd de bijrijder ontzet uit haar positie en uit de diepe gracht getild en naar het AZ Delta Roeselare overgebracht. Door de locatie van het ongeval was het een hele klus om de chauffeur uit haar positie te ontzetten. Uiteindelijk werd een ambulance geplaatst langs een parallelweg van de E403 en werd het slachtoffer via een weiland geƫvacueerd en overgebracht naar het ziekenhuis.

Hoe het ongeval precies is kunnen gebeurd moeten de bevoegde instanties uitmaken. In totaal waren drie voertuigen betrokken bij het ongeval. Tijdens de duik van de dure Mercedes AMG sportklasse nam hij nog enkele bomen mee. De brandweer verwijderde enkele van deze bomen. Tijdens de interventie werd de rechterrijstrook van de E403 richting Brugge afgesloten voor het verkeer. Dit zorgde voor weinig hinder voor het overige wegverkeer.