Gisterenavond kreeg de brandweerpost Roeselare een oproep binnen voor een buitenbrand ter hoogte van een afvalverwerkend bedrijf langs de Moorsleedsesteenweg in Roeselare. Wanneer de eerste voertuien arriveerde werden deze doorverwezen naar de Kleiputten gelegen achter het bedrijf. Op de bodem van een diepe put stond een grote berg afval in brand. Door de grote omvang van de brand en de locatie waar de brand woede besloot de brandweer eerst een vaste watervoeding aan te leggen. Snel konden twee blusploegen afzakken naar de put om de brand te bestrijden. De bestrijding van de brand ging gepaard met een grote en irriterende rooklaag die gelukkig door een gunstige windrichting over een naastgelegen grasveld ging en niet over de drukke ringweg van Roeselare.

Op de locatie waar de brand woede was geen voldoende bluswater ter beschikking. De brandweerploegen ter plaatse besloten om het zonaal groot water transport op te starten. Tankwagens uit de posten Moorslede, Izegem en Ardooie kwamen ter plaatse. Deze pendelen tijdens de interventie af en aan om voldoende bluswater ter plaatse te krijgen. Broei is vermoedelijk de oorzaak van de brand. De brandweer had de situatie snel onder controle, de firma trot met behulp van graafmachines de smeulende berg afval uit elkaar. Rond 1u30 deze ochtend was de brand geblust en konden de brandweerploegen terug naar hun kazerne.