?

De hulpdiensten werden deze voormiddag opgeroepen voor een zware uitslaande  brand op de Bredabaan in het centrum van Brasschaat. Bij aankomst van de eerste pompwagens woedde er een felle uitslaande brand in de kledingzaak VN Fashion.

Al snel werd de hulp ingeroepen van verschillende korpsen van de Brandweerzone Rand. Naast het korps van Brasschaat, dat ter plaatse kwam met de 1ste hulp pompwagen, de autoladder, de kleine materiaalwagen en de commandowagen, kwamen de collega’s van Kapellen met de eerste hulpwagen, Schoten met de watertankwagen, Schilde met de 1ste hulpwagen, Wuustwezel met de slangen en pompencontainerwagen en de lokale politie van Brasschaat en Schoten ter plaatse.

De Bredabaan werd over een ruime afstand voor al het verkeer afgesloten en er werd een ruime veiligheidsperimeter ingesteld. Gezien het vanmorgen marktdag was in Brasschaat leidde dit al snel tot een grote volkstoeloop en een massa kijklustigen.

De kledingzaak is volledig uitgebrand en de schade is enorm. Er vielen bij deze brand en massale hulpdiensteninzet geen gewonden. .De brandweer diende nog geruime tijd na te blussen. De oorzaak van de brand wordt onderzocht.

 

Tekst © Louis Van Looy / GNS-ENA

Foto’s © Jean-Paul Salden / Bewerkt door Bert De Vynck