Een toevallige automobilist reed iets over middernacht op de N32 richting Torhout. Ter hoogte van het rondpunt bij Lichtervelde merkte de bestuurster samen met haar passagier vlammen bij een geparkeerde Volkswagen Golf. De brand sloeg al over op voertuigen die rond de Golf geparkeerd stonden. De bestuurster verwittigde meteen de hulpdiensten die snel ter plaatse kwamen. De toegesnelde brandweerpoegen begonnen meteen met de blussing. De brand was snel ondercontrole. Desondanks de snelle actie kon de brandweer niet vermijden dat naast de Golf ook een geparkeerde bestelwagen, een pick-up en een Ford beschadigd werden door de brand.

De oorzaak van de brand wordt onderzocht door de bevoegde instanties. Kwaad opzet wordt niet uitgesloten. Het parket kwam later op de dag ter plaatse. De eigenaars van de garage waar de voertuigen geparkeerd stonden kwamen ook ter plaatse om de schade op te meten. Bij de brand vielen een gewonden, de N32 werd tijdens de interventie in beide richtingen afgesloten voor al het verkeer.