Door het immense aantal slachtoffers ten gevolge van de uitzonderlijke weersomstandigheden werd het Medisch Interventieplan afgekondigd en hebben de teams de hele medische organisatie moeten herbekijken, zodat een normale hulpverlening in de stad kon worden gegarandeerd.

In de voorlopige balans van de FOD Volksgezondheid is er ondertussen sprake van 59 patiënten die overgebracht werden naar het ziekenhuis. De spoeddiensten van ZNA Jan Palfijn, ZNA Middelheim en ZNA Stuivenberg vingen respectievelijk  9 , 5 en 19 slachtoffers op, waarvan er momenteel nog 8 gehospitaliseerd zijn. Dit betekent dat gisteren in de verschillende ziekenhuizen extra capaciteit werd voorzien en extra bedden in gebruik werden genomen. Ook de apotheekstock van ZNA werd aangesproken om tientallen broodnodige extra infusen aan te leveren voor de hulpdiensten. Door deze aanpak zijn er gelukkig geen dodelijke slachtoffers te betreuren geweest.

In ZNA Stuivenberg zijn nog 3 patiënten op intensieve en 3 op zaal gehospitaliseerd. Meer details zijn momenteel niet beschikbaar.

Bron: ZNA

Foto © Yoni Proost