Vrijdagavond rond 21u30 hoorden bewoners van de Roeselaarestraat ter hoogte van het café “De Vierkaven” een luide klap. Toen bewoners naar buiten gingen om polshoogte te nemen zagen zij over de flauwe bocht een auto die frontaal tegen een boom was gereden. Meteen werden de hulpdiensten verwittigd die snel ter plaatse kwamen. De brandweerpost Moorslede samen met brandweerpost Roeselare probeerde de jonge bestuurster (35) nog te bevrijden maar het slachtoffer overleed kort nadat de hulpdiensten arriveerden.

“De precieze oorzaak van ongeval moet verder onderzoek uitwijzen” aldus een verantwoordelijke van de politiezone Arro Ieper. Het Parket afdeling Ieper kwam niet ter plaatse. Op de plaats van het ongeval waren geen remsporen aanwezig en ook geen andere voertuigen betrokken.

Er waren geen getuigen die het ongeval hebben zien gebeuren. De Roeselaarsestraat heeft een lange geschiedenis van zware ongevallen, zo kwam in 2015 een jongeman om het leven. Zijn vriendin raakte bij dat ongeval zwaar gewond. Het is onduidelijk of de gemeente extra maatregelen zal ondernemen om de gevaarlijke Roeselaarsestraat veiliger te maken. Tijdens de interventie werd de Roeselaarsestraat afgesloten voor al het verkeer.