Lokale Politie Antwerpen heeft dinsdag twee verdachten verhoord in verband met een ontploffing van een voetzoeker tijdens de voetbalwedstrijd tussen R. Antwerp F.C. en Sint-Truiden op 12 mei 2018. Meer dan 15 mensen boden zich tijdens de wedstrijd aan voor verzorging ten gevolge van de knal.

Op zaterdag 12 mei was kort voor de aftrap van de voetbalwedstrijd tussen Royal Antwerp F.C. en Sint-Truiden een luide knal te horen. De knal bleek afkomstig van een voetzoeker in de tribunes van het Bosuilstadion. Tijdens de wedstrijd boden 15 mensen zich met gehoorschade aan voor verzorging. Ook na de wedstrijd contacteerden verschillende slachtoffers nog de politie omwille van gehoorschade. De politie en het parket zijn een onderzoek gestart naar de feiten. Twee verdachten werden geïdentificeerd en verhoord.

De twee verdachten, een man van 24 uit Wijnegem en een man van 28 uit Deurne, werden geïdentificeerd aan de hand van camerabeelden in het stadion. Beide verdachten ontkenden hun betrokkenheid bij het incident, ook na confrontatie met de camerabeelden.

Het parket van Antwerpen zal nu nagaan of er voldoende aanwijzingen bestaan dat de verdachten effectief in aanmerking komen voor de feiten, en desgevallend overgaan tot vervolging.