Vandaag organiseerde men op Campus Vesta opnieuw een groots opgezette rampenoefening. Deze jaarlijkse oefeningen staan met stip genoteerd in de agenda van al wie met hulpverlening te maken heeft. Ook dit jaar is de oefening opnieuw het sluitstuk van de opleiding Rampenmanagement van Campus Vesta.

Een complex verkeersongeval geldt als scenario van deze oefening. Een vrachtwagen geladen met vloeibare gassen raakt betrokken in een aanrijding met meerdere wagens en een bus met ruim dertig passagiers. De inhoud van de vrachtwagen begint tot overmaat van ramp te lekken en vormt een extra bedreiging voor zowel slachtoffers als hulpverleners. Hulpdiensten staan in voor de snelle evacuatie van de vele gekwetsten als bewoners van een nabijgelegen RVT.

 

Verslag en foto’s     © Yves Verhaert – www.112Antwerpen.com

Bekijk via deze link de VOLLEDIGE fotoreportage (+ 200 foto’s)