De lokale politie van Politiezone Balen-Dessel-Mol opende vandaag de deuren voor het grote publiek. Het was voor de bevolking – hopelijk – de eerste kennismaking met het nieuwe hoofdkantoor, gelegen aan de Guido Gezellestraat in Mol. Het kantoor werd namelijk heel recent, begin december 2017, officieel ingehuldigd door minister Jan Jambon en huisvest nu alle politiediensten op één locatie waar deze vroeger verspreid waren over het Molse grondgebied. Voor het ontwerp van dit opvallende politiekantoor werd een wedstrijd uitgeschreven. Op basis van zowel architectuur als functionaliteit en uiteraard de kostprijs viel de keuze op de LAVA-architecten uit Leuven als winnaar.

De politiezone telt 140 medewerkers waarvan 80% in het operationeel kader.

Van de 10.447 meldingen via 101 of het zonaal onthaal in het hoofdkantoor in 2017 kwamen de interventieploegen effectief 6.580 keer ter plaatse, meestal in het kader van noodsituaties, verkeer en moeilijkheden tussen personen.

De politiezone levert ook versterking aan andere zones in het kader van ordehandhaving. Zo worden er manschappen geleverd voor bv. grote muziekfestivals en risicovolle voetbalwedstrijden.

 

De talrijk opgekomen toeschouwers werden vandaag getrakteerd op verschillende demonstraties van de interventieploegen, de fietspatrouille en de hondenteams. Verschillende infostanden gaven een extra kijkje op de werking van het korps. Ook de federale politie tekende present met haar cavalerie en het waterkanon.

De durvers konden dan weer aan den lijve ondervinden wat het overkop gaan met een wagen doet met de inhoud van de maag…

 

 

Verslag en foto’s © Yves Verhaert – www.112Antwerpen.be

Info: lokale politie Balen-Dessel-Mol

 

Klik HIER voor het volledige fotoverslag…