Ook dit jaar coördineerde de Federale Politie opnieuw de veiligheid tijdens de 14e editie van Tomorrowland in nauwe samenwerking met de organisatie, de lokale politiezones en het parket. 200.000 festivalgangers per weekend, van 20 tot 22 juli en 27 tot 29 juli, zakten opnieuw af naar De Schorre om er de tijd van hun leven te beleven. Na deze twee weekends blikken we even terug op hoe de politie Tomorrowland beleefde.

 

In het totaal zijn er 193 bestuurlijke aanhoudingen verricht. Het ging hier in 95 procent van de gevallen om “inklimmingen” (mensen die zonder ticket het festival wilden betreden), openbare dronkenschap of personen die de openbare orde verstoorden. 21 illegale taxi’s zijn in beslag genomen.

 

Dankzij de goede samenwerking met de organisatoren van het festival en de permanente inzet van politie op het terrein, konden in totaal 63 drugdealers op heterdaad gevat worden. Hun nationaliteiten zijn divers: Brits, Nederlands, Italiaan, Deens, Canadees, Belgisch, Roemeens, Australisch, Israëlisch, Duits, Noors, Zwitsers & Braziliaans. Twee van deze 63 dealers werden inmiddels voorgeleid voor en door de Antwerpse onderzoeksrechter onder verder aanhoudingsmandaat geplaatst. De 61 andere dealers werden onmiddellijk van het festivalterrein verwijderd. Zij kregen allemaal een dagvaarding betekend en zullen nog dienen te verschijnen voor de correctionele rechtbank te Antwerpen, verspreid over drie speciaal daartoe voorziene themazittingen op 26 september, 24 oktober en 28 november. 430 personen werden aangetroffen met gebruikershoeveelheden drugs, ook voor hen zat het festival er dus snel op door de nultolerantie die politie, parket en organisatie hanteren.

 

De Federale Politie voerde gedurende het festival intensief onderzoek naar mogelijke bendes gauwdieven die tijdens het hele festivalseizoen verschillende festivals afschuimden. In het kader hiervan werden gisteren nog 3 Roemenen van 31, 34 en 42 jaar aangehouden door de Antwerpse onderzoeksrechter op verdenking van diefstal en bendevorming.

 

Verder voert de Federale Politie nog steeds onderzoek naar een incident met pepperspray dat gebeurde op het festivalterrein. Gedurende het festival werden verscheidene personen als mogelijke verdachte geïdentificeerd, op dit moment loopt het onderzoek echter nog.

 

Ben je nog iets verloren op het festival? Dan kan je terecht bij de Lost & Found op het terrein en aan de ingang bij de regenboog in de Nachtegaalstraat. Je kan ook mailen naar Lost and Found via lostandfound@tomorrowland.com 

 

Foto © Aerial Cine Group