Verdachte van geweld in Sportpaleis gevat.

Woensdagavond werd een verdachte van een vechtpartij in het Sportpaleis op 15 december 2017, waarbij het slachtoffer zwaargewond geraakte, gevat door de politie van Rotterdam. Intensief en internationaal speurwerk van de lokale recherche van de Antwerpse politie leidde uiteindelijk tot de arrestatie van een verdachte. De man werd gisteren voorgeleid bij de rechtbank in Amsterdam, die zich moet buigen over een uitlevering aan ons land.

 

Op 15 december 2017 vond er een vechtpartij plaats in het Sportpaleis tijdens een optreden van Dimitri Vegas & Like Mike. Eén slachtoffer raakte zwaargewond en verkeerde een tijd in levensgevaar. De lokale recherche van de Antwerpse politie startte meteen met een onderzoek. Eind april werd een oproep gelanceerd in het programma ‘Faroek’ naar tips en getuigenissen. Er werden verschillende sporen onderzocht, maar het waren de beelden van de vechtpartij die via een anonieme tipgever waren binnengekomen, die de Antwerpse recherche naar Nederland leidden.

Opsporing Verzocht

Na verschillende pistes onderzocht te hebben met behulp van de collega’s van de Nederlandse politie, werd er een Europees opsporingsbevel uitgeschreven. Er werd opnieuw een oproep gelanceerd naar getuigen, ditmaal in Nederland, via het programma ‘Opsporing Verzocht’. De rechercheurs onderzochten de vele tips, die aanvankelijk op niets uitdraaiden. Een anonieme tipgever leidde de politie uiteindelijk via de sociale media naar nieuwe verdachten. Er werd in samenwerking met de politie van Haarlem een mogelijke verdachte verhoord, maar ook dit spoor liep dood.

 

Rotterdam

Een ander spoor leidde naar Rotterdam, waar leden van de lokale politie een mogelijke verdachte herkenden aan de hand van het opsporingsbevel. Met een Europees aanhoudingsbevel op zak kon een arrestatieteam van de Rotterdamse politie de verdachte (52) arresteren. Hij wordt voorgeleid bij de rechtbank van Amsterdam, die moet beslissen over zijn uitlevering aan ons land.