Donderdag 2 augustus woedde er een zware bedrijfsbrand bij garage Beerens aan de A12 in Aartselaar. De dikke zwarte rookwolk was kilometers ver te zien, foto genomen op circa 20 km afstand in Merksem. Het begin van de brand werd 45 km verder ook opgemerkt door onze brandtorenwachter Bert vanop de brandtoren in de Kalmthoutse heide.. De brandweer van de brandweerzone Rivierenland was massaal ter plaatse. Brandweer Zone Antwerpen leverde uitgebreide bijstand aan de collega’s van Hulpverleningszone Rivierenland. De gemeentelijke fase van het rampenplan werd afgekondigd in Aartselaar. Om de hulpdiensten niet te hinderen werd geadviseerd om de omgeving te vermijden. De A12 was in beide richtingen versperd. Autobestuurders werd aangeraden om de ventilatie uit te schakelen. De brandweer adviseerde alle omwonenden om ramen en deuren dicht te houden zodat de rook niet binnen kon. De schade aan het bedrijf is enorm. Een brandweerman en een medewerker van het bedrijf raakten lichtgewond. Iets voor 20h30 was de brand onder controle en werd de A12 in beide richtingen weer vrijgegeven. Brandexperts onderzoeken de oorzaak van de brand.
© Louis Van Looy
Foto © Robby Keirsmaekers