Zondagmiddag zagen enkele buurtbewoners van de Iepersestraat in Moorslede een hevige rookontwikkeling ter hoogte van een woning gelegen in een doodlopend straat. Meteen werden de hulpdiensten verwittigd die snel ter plaatse kwamen. Zowel een autopomp van post Moorslede zone Midwest als post Zonnebeke zone Westhoek werden uitgestuurd aangezien de interventie dicht bij de zonegrens lag.

Ter plaatse stond een geparkeerd voertuig dicht bij de woning in lichterlaaie, het vuur was al overgeslagen op de veranda van de woning. Meteen werden de eerste blusacties gestart. Een extra tankwagen van post Roeselare werd opgeroepen om versterking te bieden. De bewoners van de woning waren op het moment van de brand niet thuis. Tijdens de eerste binnenaanval werden enkele huisdieren aangetroffen. Deze werden door de brandweer meteen uit de woning ontzet, helaas overleefde een hond en enkele katten de brand niet. De brandweer kon wel één hondje levend uit de woning halen die meteen de eerste zorgen toedienen.

De brand was snel onder controle dankzij de snelle actie van de brandweer. De precieze oorzaak van de brand moet verder onderzoek uitwijzen. Mogelijk ligt een defect aan een auto aan de basis van de brand. In totaal zijn twee voertuigen vernield door de brand. De woning liep door de brand ook grote schade op en is door de brandweer onbewoonbaar verklaard.