Een politie-inspecteur die in z’n vrije tijd door de Genuastraat wandelde, merkte een man op die zich verdacht gedroeg. De verdachte stond aan de deur van een woning op het gelijkvloers van een appartementsgebouw. De inspecteur sprak de man aan, maakte zich kenbaar als inspecteur en vroeg naar de intenties van de man. Die probeerde eerst met een smoes te ontkomen, maar besloot daarna om toch maar weg te vluchten. De inspecteur kon de vlucht verhinderen en de man via de aangeleerde technieken tegen de grond werken. Twee bevriende collega’s die zich in dezelfde buurt ophielden, werden erbij geroepen om de weerspannige man in bedwang te houden tot de operationele teams ter plaatse kwamen. De drie collega’s in burger kregen stampen en slagen te incasseren. De verdachte heeft hen ook gebeten. Ze lieten zich later verzorgen in het Jan Palfijnziekenhuis. De verdachte werd gearresteerd en overgebracht naar de cel. Het gaat om een man van 23 jaar.