Gestolen fiets leidt naar dealers: 6 arrestaties.

Zondagavond contacteerde een vrouw de politie omdat haar gestolen fiets te koop werd aangeboden. Het ‘koopje’ leidde tot 3 huiszoekingen en 6 arrestaties. De politie kon verschillende gestolen goederen en heel wat drugs in beslag nemen.

Huiszoeking in de Seefhoek

Een dame contacteerde de politie omdat ze had gezien dat haar gestolen fiets te koop werd aangeboden. Het adres van de verkopers werd achterhaald en de politie ging over tot een huiszoeking in de Seefhoek. De fiets van het slachtoffer werd aangetroffen en teruggegeven. Verder werden er nog 3 andere fietsen, een laptop, een tablet een aantal bankkaarten, gsm-toestellen en andere -vermoedelijk gestolen- spullen aangetroffen. Twee verdachten (man van 27, vrouw van 30) werden gearresteerd op verdenking van heling. De politie probeert de eigenaars van de gestolen spullen te achterhalen.

Huiszoeking op Linkeroever

Het geval van heling leidde de politie naar een tweede adres op Linkeroever. Daar zouden niet alleen gestolen fietsen verhandeld worden, maar ook drugs. Een nieuwe huiszoeking door de politie bij een 55-jarige verdachte bracht inderdaad een hoeveelheid speed en een precisieweegschaal aan het licht. De man had ook 4 fietsen en 4 losse fietswielen staan. Er werd ook inbrekersmateriaal en een tablet gevonden. De verdachte bleek bovendien vrij onder voorwaarden. Hij werd gearresteerd op verdenking van heling en drugshandel.

Huiszoeking in Hoboken

De huiszoeking op Linkeroever bracht de politie op het spoor van een derde adres in Hoboken, van waaruit nog drugs verhandeld zou worden. Het snelleresponsteam ging zondagnacht over tot een huiszoeking in de buurt van park Sorghvliedt. Er werden 3 verdachten gearresteerd, 2 31-jarige mannen en een 48-jarige vrouw. Eén van de mannen stond nog geseind met een bevel tot gevangenneming. Er werd tijdens de huiszoeking meer dan een kilo speed aangetroffen, alsook XTC-pillen, LSD-zegels, een weegschaal en een grote hoeveelheid cash geld. 

De verdachten worden morgen voorgeleid bij de onderzoeksrechter.