Winkeldieven op hotel worden gevat.

Op de Meir liepen gisteren iets over 14.30 uur drie mannen in het zicht van een patrouille in burger. Het ging om een koppel en een man met een grote rugzak. Gezien ze zich eerder verdacht gedroegen, bleven de inspecteurs ze nauwlettend in de gaten houden.

Op een gegeven moment stonden ze te draaien ter hoogte van een grote winkelketen. Eerst ging het koppel naar binnen en maakte een selectie van kledij. Die gaven ze dan aan de derde persoon die later de winkel was binnengegaan. Het koppel verliet de winkel zonder kledingstukken. Wat later volgde de andere man. De rugzak van de derde betrokkene leek duidelijk rijkelijker gevuld dan voordien. Bij controle werd het vermoeden dat ze gaan stelen waren, bevestigd. In de rugzak werden heel wat gestolen kledingstukken gevonden. Ze werden gearresteerd en komen voor de onderzoeksrechter. Het trio verbleef in een hotel in de buurt. Ook daar zijn bijkomende gestolen spullen gevonden.