De Federale Gerechtelijke Politie Oost-Vlaanderen heeft een drugtransport onderschept in de Gentse haven. In drie containers werd er in totaal bijna 2 ton cocaïne aangetroffen, verborgen in een lading tegels. Het gaat hier over een  straatwaarde van ongeveer 100 miljoen euro.

De Federale Gerechtelijke Politie Oost-Vlaanderen voert onder leiding van de Onderzoeksrechter te Gent een onderzoek naar een drugtransport van Brazilië naar België.
Op 21/08/18 zijn in de Gentse haven drie containers aangetroffen waarin een lading tegels zat. Bij verder onderzoek in samenwerking met de Douane, Civiele bescherming en Scheepvaartpolitie zijn er verschillende, stevig verpakte pakketten aangetroffen die verborgen zaten tussen de tegels. In totaal zijn er meer dan 1900 pakketten aangetroffen met een vermoedelijk totaal gewicht van bijna 2 ton.
Uit een eerste analyse blijkt het over cocaïne te gaan, die per schip overgebracht werd vanuit Brazilië.

De marktwaarde wordt geschat op 56 miljoen euro; de straatwaarde op 100 miljoen euro.

Het onderzoek naar de organisatie achter dit transport is lopende.