Vrijdagnamiddag kwam er bij de politie een melding binnen dat twee mannen zicht verdacht gedroegen aan de Scheldelei. Getuigen hadden opgemerkt hoe de twee in het Polderbos witte buizen stripten en er het koper uithaalden. 

Toen een patrouille ter plaatse arriveerde, ontdekten de inspecteurs achter de struiken 5 rollen koper en ernaast de witte buizen op een hoopje. Er lagen nog enkele buizen klaar om gestript te worden, samen met een kniptang. De verdachten zelf waren niet te bespeuren. Met een aantal andere patrouilles en een wijkagent werd het Polderbos uitgekamd. De gezochte mannen werden uiteindelijk in de dichte begroeiing aangetroffen, waar ze zich duidelijk aan het verstoppen waren. Beide Roemeense verdachten (31 en 22) werden opgepakt en voor verder onderzoek meegenomen. Tijdens de interventie kwam er ook een melding binnen van achtergelaten koper op de oprit van een garagecomplex in de buurt. Al het materiaal werd in beslag genomen en meegenomen voor onderzoek door het gerechtelijke lab. Een deel van het teruggevonden koper kon worden gelinkt aan een eerdere werfdiefstal in de Scheldelei. Beide verdachten werden vanmorgen voorgeleid.