In de afgelopen week heeft de politie in Antwerpen een aantal drugdealers kunnen identificeren en oppakken. Zo was er op donderdag 6 september een actie van het wijkonderzoeksteam City waar twee verdachten werden opgepakt, zaterdag haalde hetzelfde team nog twee andere mannen van de straat. En het wijkteam Oost ging met klachten van overlast uit de buurt aan de slag en arresteerde twee mannen. Bij alle feiten werden drugs, geld en specifieke zaken die wijzen op de verkoop van verdovende middelen aangetroffen.

Afgelopen donderdag organiseerde het wijkonderzoeksteam van de wijk City een gecoördineerde actie om de overlast aan te pakken die voortvloeit uit druggerelateerde feiten. Tijdens het toezicht viel het oog van de onderzoekers op een man die zich verdacht gedroeg. De man verplaatste zich op een fiets. Na de man korte tijd onder toezicht te hebben geplaatst, werd er overgegaan tot controle. De verdachte vluchtte weg en gooide tijdens zijn vlucht meteen een aantal zaken op de grond. Wat verder kon hij door de politie staande gehouden worden. Ook bij hem thuis werd een huiszoeking verricht. Daar werd nog een tweede verdachte aangetroffen en verschillende zaken die wijzen op de verkoop van drugs.

In totaal werden volgende zaken in beslag genomen;
•    Verpakkingsmateriaal
•    Precisieweegschaal
•    Bivakmuts
•    Mobiele telefoons
•    81,5 gram cocaïne
•    313 gram heroïne
•    120 gram mengmiddel

Wat de drugs betreft, zijn er verdovende middelen uit het circuit gehaald voor een straatwaarde van om en bij de 13 000 euro. De verdachten, twee mannen van 35 en 61 jaar, werden gearresteerd en voorgeleid bij de onderzoeksrechter. De 35-jarige verdachte werd door de onderzoeksrechter aangehouden.

Heroïne en veel geld

Bij een gelijkaardige actie op zaterdag volgde de politie een verdachte transactie. Eén van de verdachte werd meteen staande gehouden. Al snel bleek dat hij net heroïne gekocht had van de andere man. Zowel de koper als de verkoper werden gearresteerd. Tijdens een huiszoeking bij de verkoper werd nog net geen halve kilo heroïne gevonden. De drugs werden net als een grote hoeveelheid cash geld in beslag genomen. De koper van 48 en de verkoper van 46 werden gearresteerd en kwamen bij de onderzoeksrechter. De 46 verkoper werd door de onderzoeksrechter aangehouden.

Arrestatie na overlast

Ook het wijkonderzoeksteam Oost kon een dealer van de straat halen. Het team kreeg de afgelopen tijd een aantal klachten binnen over een woning waarvan vermoed werd dat er drugs verhandeld werd. Er werd kortstondig toezicht georganiseerd en wat later werden bij de huiszoeking heterdaad drugs aangetroffen:

•    Meer dan 500 XTC-pillen
•    Meer dan 2 500 grams speed
•    Bijna 110 gram cannabis
•    Verpakkingsmaterialen
•    4 GSM-toestellen
•    750 euro

De twee verdachten, een man van 41 en een vrouw van 35 die aanwezig waren in de woning, werden gearresteerd en komen vandaag bij de onderzoeksrechter. De 41 – jarige verdachte werd door de onderzoeksrechter aangehouden.