In de Steenwinkelstraat woedde deze nacht een hevige brand. Die werd rond 3:30u opgemerkt door een passant. Eén woning brandde uit en werd onbewoonbaar verklaard, de  brandweer kon niet voorkomen dat het vuur ook oversloeg naar twee aanpalende woningen. Ook daar is de schade groot.

“De bewoner van het huis werd buiten gehaald door de politie en gewond afgevoerd. Ook twee brandweermannen werden afgevoerd. Het huis is wel onbewoonbaar,” vertelt woordvoerder van de politiezone Rupel, Joris Van Camp.

Bij aankomst van de brandweer was er een lichte rookontwikkeling merkbaar uit het dak. Al snel werd duidelijk dat het toch een hevige zolderbrand betrof en deze werd al snel uitslaand.
Door de hevige wind kon de brandweer post Hemiksem en Niel niet voorkomen dat het vuur oversloeg via het dak naar een naastgelegen pand.
De Civiele Bescherming heeft dit dak wel dicht kunnen maken tegen regen.