September is een drukke maand voor de Antwerpse brandweerkorpsen, elk weekend zijn er in de rand meerdere opendeurdagen. Zondag 30 september waren onze 112Antwerpen correspondenten Bert en Jesse van de partij in de Post Schoten van de Brandweerzone Rand. De kazerne aan de Theofiel van Cauwenberghslei wordt al vele jaren door onze medewerkers bezocht en in Schoten is het voor onze fotografen dan ook een beetje thuiskomen. Traditioneel was er een static  show van het actuele wagenpark en materiaal, waaronder ook de industriële autopomp afkomstig van de Post Wuustwezel, aangevuld met de twee oldtimers, de Opel Blitz FLKS 15 uit 1939 afkomstig van de Duitse Luftwaffe uit de tijd van de boze man met het snorretje en de Dodge autopomp die in privé bezit is van een van de Schotense brandweermannen Kevin Traets. De laatste aanwinst, doch reeds van verleden jaar, is de Renault Magirus autoladder. Zoals steeds was er in Schoten een zeer gezellige sfeer waar  de hongerigen en dorstigen zeker niet vergeten worden, er waren pannenkoeken, frieten en hamburgers te verkrijgen en de tapkraan draaide overuren. Voor de kids was er een springkasteel opgesteld en rondritten met brandweerwagens. Op de binnenplaats was er de duikcontainer opgesteld waar leden van de duikploeg van de Schotense brandweer doorlopend duikdemo’s aan het talrijk opgekomen publiek ten beste gaven. Als kers op de taart was er de blusdemo waarbij er op de binnenkoer een voertuig in de fik werd gestoken. Weer een geslaagde opendeurdag en tot volgend jaar.Tekst © Louis Van Looy Foto’s © Jesse De Backer en Bert De Vynck