Rond 11uur deze ochtend liep het op de Steenovenstraat grondig mis. Twee auto’s, een Suzuki en een zware Audi raakten elke frontaal. De Suzuki eindigde door de klap in een diepe sloot langs de weg, de Audi kwam enkele meter verder in een weiland tot stilstand. 

Omstaanders die het ongeval zagen gebeuren verwittigden onmiddellijk de hulpdiensten. De bestuurster van de Suzuki zat gekneld en werd door de brandweerpost Meulebeke bevrijd uit haar voertuig. De vrouw werd zwaargewond maar niet in levensgevaar afgevoerd naar het ziekenhuis. De bestuurder van de Audi kon op eigen krachten zijn voertuigen verlaten en werd met lichte verwondingen ook afgevoerd naar het ziekenhuis.

De drukke Steenovenstraat werd gedurende de interventie afgesloten voor al het verkeer in beide richtingen. Zowel de Suzuki als de Audi zijn total loss verklaard en zijn afgevoerd door een takelfirma. Wat de precieze oorzaak van het ongeval is moet  verder onderzoek uitwijzen. Volgens getuigen reden beide voertuigen frontaal op elkaar. Welke bestuurder van zijn rijvak afweek moet verder onderzoek uitwijzen.