Deze ochtend rond 7uur kwam het tot een zware botsing op het kruispunt van de Trakelweg en de Mandellaan in Roeselare. Een patiëntentransport voor rolstoelgebruikers en een personenwagen raakten betrokken bij het ongeval. De personenwagen ramde een verlichtingspaal en eindigde op zijn kant tegen een verkeerslicht. Brandweerpost Roeselare kwam ter plaatse om de bestuurder van de personenwagen te bevrijden

De bestuurder van het patiëntentransport raakte niet gewond bij het ongeval maar was bijzonder sterk onder de indruk. Tijdens het ongeval vervoerde de bestuurder een rolstoelgebruiker, deze werd snel door een collega opgehaald. De brandweer had enige moeite om de bestuurder van de personenwagen te bevrijden uit zijn voertuig. Via de koffer werd de zetel verwijderd waarna volgens procedure het slachtoffer geëvacueerd werd en overgedragen aan het medische personeel. De bestuurder werd met licht verwondingen afgevoerd naar het AZ Delta te Roeselare.

Wat de precieze oorzaak van het ongeval is moet verder onderzoek uitwijzen mogelijk reed één van beide bestuurder door het rood. De politiezone RIHO deed de nodige vaststellingen ter plaatse en regelde het verkeer in goede banen. Een takelfirma kwam beide voertuigen ophalen die per total verklaard zijn. De bestuurder van het patiëntentransport werd niet overgebracht naar het ziekenhuis, zijn werkgever kwam ter plaatse om hem op te vangen. De Trakelweg en het deel van de Mandellaan en de Bruanebrug werd gedurende de interventie afgesloten voor al het verkeer.