Op 16, 17 en 18 november vond de tweede editie plaats van het ‘evacuatieweekend’. De stad roept alle jeugdverenigingen op om gedurende het weekend een evacuatie te oefenen, waarbij ze kunnen rekenen op de ondersteuning van medewerkers van de stad en de koepels. ”Elke week zijn er meer dan 10.000 kinderen, tieners en jongeren actief in het jeugdwerk als lid of vrijwilliger in een jeugdvereniging.

De stad maakt van de veiligheid van de lokalen een prioriteit en neemt hiervoor verschillende acties zoals lokaalbezoeken voor technisch advies, infrastructuursubsidies voor veiligheid, controle op keuring van gas- en elektrische installaties, het verspreiden van noodpictogrammen en rook- of CO-melders. Maar ook de verenigingen zelf moeten goed voorbereid zijn.

Daarom organiseren we een evacuatieweekend waarbij de verenigingen een evacuatie kunnen oefenen en kunnen rekenen op praktische tips”, verduidelijkt schepen voor jeugd Nabilla Ait Daoud.