Afgelopen nacht heeft het DOT (drugondersteuningsteam) een jonge dealer en zijn vader gearresteerd. De jongeman werd op heterdaad betrapt toen hij cocaïne verkocht aan twee klanten. Bij hem thuis werd een huiszoeking verricht en tussen de spullen van zijn vader werd nog goed drie kilo hasj gevonden. De onderzoeksrechter en de jeugdrechter buigen zich vandaag over hun verdere aanhouding.

Het drugondersteuningsteam (DOT) kon in de afgelopen nacht een heterdaad drugdeal vaststellen aan het Mechelseplein. Meteen nadat ze de feiten gezien hadden, werden de betrokkenen tegengehouden en gecontroleerd. 

Drie gram cocaïne op zak

De twee kopers hadden samen drie gram cocaïne op zak. Die hadden ze blijkbaar net aangekocht voor 150 euro. De twee ontkenden de feiten niet. 

Achtervolging te voet

De dealer is een minderjarige. Hij was met zijn bromfiets naar het Mechelseplein gereden om de verkoop te finaliseren. Ook hij werd staande gehouden voor controle, maar de jongeman sprong al gauw op zijn bromfiets en ging ervandoor. Maar na een korte achtervolging, de politie was te voet, kon de man toch gevat worden. Bij controle van de verkoper werden een aantal dosissen cocaïne aangetroffen, één gsm en een eerder grote som geld. De man werd gearresteerd en meegenomen voor verhoor. Zowel de drugs, de gsm en zijn bromfiets werden in beslag genomen.

Huiszoeking

Na de vaststellingen volgde bij de jongeman nog een huiszoeking. Daar was ook drugshond Leo van de federale politie voor ter plaatse gekomen. De hond gaf aan dat er nog meer drugs in de woning aanwezig waren. Tussen allerlei rommel vond het DOT 2,68 kilogram hasj die over grote blokken verdeeld was. In de jas van de vader van de eerste verdachte werden goed 300 hasj gevonden en een precisieweegschaal. 

Naar de onderzoeksrechter

De hasj kon gelinkt worden aan de vader des huizes. Hij werd gearresteerd en de zaken die van tel zijn voor het onderzoek werden in beslag genomen. Zowel de vader (56) als de zoon (16) komen vandaag bij de onderzoeksrechter en de jeugdrechter.