Even voor 18uur deze avond werd de brandweerpost van Roeselare opgeroepen voor een verkeersongeval met drie voertuigen waarvan één persoon gekneld zat in zijn wagen langs de Konin Albert I-laan ter hoogte van De Spil.  Ter plaatse kon een vrouwelijke passagier niet uit het voertuig geraken aangezien haar deur geblokkeerd zat. De brandweer verwijderde de deur waarna de vrouw op eigen krachten het voertuig kon verlaten. Aangezien de vrouw enkele klachten had werd de passagier afgevoerd naar het AZ Delta in Roeselare.

De bestuurders en inzittenden van de twee andere voertuigen die betrokken raakten bij het ongeval bleven ongedeerd. De exacte oorzaak van het ongeval moet verder onderzoek uitwijzen. Door het ongeval was er moeizame doorgang voor het verkeer in beide richtingen. Het signalistatievoertuig van post Roeselare werd opgesteld ter hoogte van het kruispunt van de Koning Albert – I laan en de Meenseheirweg om het verkeer dat uit de richting van het centrum kwam om te leiden via de Hippoliet Spilleboetdreef. Het verkeer dat uit de richting van het rondpunt kwam werd via de busbaan omgeleid.